ne tür kumar lisansı alınabilir bilgisayar nasıl 12

Windows 10 lisansı yeni bir bilgisayara aktarma nasıl yapılır ? Sağlık- Ekonomi Güncel Haberler

Yeni bir PC aldığınızda, Windows 10 önceden kurulmuş ve aktive edilmiş olarak gelir. Ancak yeni bir sistem kuruyorsanız, ihtiyacınız olan baskıya bağlı olarak size birkaç yüz dolar mal olacak yeni bir lisansa ihtiyacınız olacak. Ancak, eski bir sistemi kaldırmayı planlıyorsanız, maliyetten tasarruf etmek için Windows 10 ürün anahtarını yeni bilgisayara aktarabilirsiniz. Lisans anahtarını yükledikten sonra, etkinleştirmenin başarılı olup olmadığını kontrol etmek önemlidir. Windows 10’un önceden etkinleştirilmiş bir ürün anahtarını yeni bir bilgisayarda manuel olarak kullanabilir veya doğrudan Microsoft destek hattına başvurabilirsiniz. İletam perakende sürümü, başka bir bilgisayara aktarım haklarınız vardır ve Windows’un daha önceki uygun bir sürümüne ihtiyacınız yoktur. Yükseltme perakende sürümü daha ucuzdur ancak Windows’un daha önceki, uygun bir sürümünün yüklü olmasını gerektirir.

Windows 10’da devre dışı bırakma seçeneği bulunmadığından ürün anahtarını kaldırmak veya bilgisayarınızı biçimlendirmek zorunda kalırsınız. Anahtarı kaldırmak, devre dışı bırakmaya olabildiğince yakındır. Microsoft’un etkinleştirme sunucularına lisansın artık kullanılmadığını söylemez, ancak daha sonra kontrol etmeleri durumunda lisansı birden fazla sistemde kullanımda bulamazlar. Biçimlendirme, lisansın bilgisayarda kullanılmamasını sağlar ve Windows 10’da yerleşik olan Microsoft’un Sıfırla seçeneğini kullanabilirsiniz. Anahtarı kaldırmak istiyorsanız aşağıdaki adımlar geçerlidir.

Perakende Lisans, eğer gelecekte PC’leri değiştirirsek, lisansı yürürlükte tutabiliriz. Retail lisans türü, Microsoft Store üzerinden veya resmi satış mağazalarından almış olduğunuz, kutulu ürün olarak da bilinen lisans türüdür. Bu lisans türünde kullandığınız bilgisayardan lisans anahtarını kaldırmak şartıyla farklı bir bilgisayara taşıma işlemi yapabilir ve Microsoft desteğinden yararlanabilirsiniz. Açılan bu davada davacı hak sahibi, sözleşme yapılsaydı isteyebileceği bedelin veya kanun uyarınca tespit edilebilecek rayiç bedelin en çok 3 katı kadarını isteyebilir. Ayrıca bilgisayar kullanımınızı daha da geliştirmek adına bilgisayar işletmenliği eğitimi ideal bir başlangıçtır. Eğitim hakkında detaylara ulaşmak ve ilginiz doğrultusunda eğitime kayıt olmak için bilgisayar işletmenliği eğitim sayfasına göz atabilirsiniz. Yine sertifikayı kamu kurumları için alacaksanız MEB onaylı resmi bir sertifika programı olduğuna emin olarak eğitime kayıt olun.

  • Microsoft Store harici resmi satış yetkisi olmayan bir alışveriş sitesinden almış olduğunuz Lisans anahtarının MAK Key olma ihtimali çok yüksektir.
  • Anahtarınız bu noktada çalışmıyorsa, ya bekleyip gün içinde tekrar denemeniz ya da yeni bir anahtar almanız gerekir.
  • ‌Ayrıca bu yöntemlerin Windows sürümüne ve sistem yapılandırmanıza göre değişebileceğini unutmayın.
  • Ancak, aynı lisansı iki farklı bilgisayarda etkinleştirmekle karıştırmamak gerekir.

OEM lisansı, belirli bir Windows cihazına bağlıdır ve aktarım için uygun değildir. Bu nedenle, bir OEM lisansınız varsa, Windows lisansını devredemezsiniz. Genellikle OEM (Orijinal Ekipman Üreticisi) bu lisans türünü sağlar. Satıcılardan bir dizüstü bilgisayar veya önceden oluşturulmuş bir bilgisayar satın aldıysanız bir OEM lisansına sahip olabilirsiniz. Windows’un önceden etkinleştirildiği herhangi bir bilgisayarın genel bir kural olarak bir OEM lisansı vardır. Bunun ana nedenlerinden biri, OEM lisansının perakende lisansına göre çok daha ucuz olmasıdır. Anahtarınız devredilebilirse ve onu aktarmak istiyorsanız, artık bir “dijital lisansınız” mı yoksa normal bir lisansınız mı olduğunu bilmeniz gerekir. Normal bir lisansla, ürün anahtarını yenisine girmeden önce eski bilgisayarda devre dışı bırakarak bir bilgisayardan diğerine aktarabilirsiniz. Windows‌ 10⁢’u yeni bir cihaza yüklemeden önce orijinal cihazdaki lisansı devre dışı bırakmanız gerekir. Bunu yapmak için başlat menüsünü açın ve yapılandırma. Sonra tıklayın Güncelleme ve güvenlik ve seç etkinleştirme.

Bu bilgisayarların genellikle bir Windows lisansı yoktur. Bu çerezi devre dışı bırakırsanız tercihlerinizi kaydedemeyiz. Bu, bu web sitesini her ziyaret ettiğinizde çerezleri yeniden etkinleştirmeniz veya devre dışı bırakmanız gerekeceği anlamına gelir. Windows, ürün anahtarını yükleyecek ve bunu yaptığınız anda Yüklü ürün anahtarı mesajını gösterecektir. Sorun devam ederse cihazınızı yeniden başlatmanız ve lisans aktarım işlemini yeniden denemeniz faydalı olabilir. Öncelikle lisansı aktarmak istediğiniz cihazda Microsoft hesabınızda oturum açtığınızdan emin olun. Bunu yapmak için Windows Ayarları’na gidin, hesapları ve tıklayın Bilgileriniz. Burada Microsoft oturum açma bilgilerinizi girebilirsiniz. Bir lisansı aktarırken uygunluğun doğrulanması ve belirlenen gerekliliklerin karşılanması hayati önem taşır.

Windows 10 veya 11’i nasıl sıfırlayacağınızla ilgili eğiticimize bakın. Bunlardan herhangi birini yapmazsanız, bilgisayar Microsoft’a kayıtlı olarak görülecek ve aynı anahtarı yeni bilgisayarda etkinleştirmenizi engelleyebilir. Office söz konusu olduğunda, Microsoft çok daha bağışlayıcıdır. Şirket bize bir ürünü aktive etmek için bir anahtar satıyor. Ve işletim sistemini veya bilgisayarı değiştirirsek, Office lisansı çalışmaya devam edecek . OEM lisans türü, kullandığınız anakarta işleyen ve farklı bir bilgisayara taşınma imkanı olmayan lisans türüdür. Kutusuz ürün olarak geçer ve genellikle hali hazırda Windows kurulu halde satın aldığınız bilgisayarlarda kullanılan lisans türüdür.

Windows 10 lisansını internet bağlantısı olmadan aktarırken Microsoft tarafından belirlenen şartlar ve koşullara uymanın önemli olduğunu unutmayın. ‌Ayrıca bu yöntemlerin Windows sürümüne ve sistem yapılandırmanıza göre değişebileceğini unutmayın. Aynı anda sadece bir lisansın PC’de kullanılmasına izin verir. Bu yöntem Microsoft’un kendisinden gelir ve önemli donanım değişiklikleri yapacaksanız yapmanızı tavsiye ettikleri yöntemdir. Lisans donanımınıza bağlı olduğundan, değiştirilmesi onu geçersiz kılacaktır. Ancak hesabınıza bağlarsanız daha sonra aynı hesapla giriş yaparak tekrar kullanabilirsiniz. Komut İstemi penceresinde aşağıdaki komutu yazın ve Enter’a basın. İki adımdan sonra, lisansın doğru şekilde etkinleştirilip etkinleştirilmediğini doğrulamanız gerekir.

Özel sektörde CV’de dikkat çeken kısımlardan biri, sertifika bölümüdür. Sertifika kısmı, yetkinliklerinizi ve uygulama bilgilerinizi kanıtlamak adına önemlidir. Bilgisayar işletmenliği sertifikası da bilgisayar kullanımı ve ofis programları hakkındaki yetkinliğinizi göstermek adına gerekli sertifikalardan biridir. Bilgisayar ile ilgili alan ve meslekler, güncel kullanıma sahip olarak görülmektedir. İş dünyasındaki sarsılmaz konumu nedeniyle bilgisayar kullanımı, en çok önemsenen yetkinliklerden biri hâline gelmiştir.

Windows lisansınız etkinleştirildiyse, Lisans Durumu başlığının yanında Lisanslı ifadesini göreceksiniz. Son olarak, Microsoft sunucularına bağlı olmadığından veya bağlanmadığından emin olmak için Komut İstemi penceresini kapatın ve bilgisayarı kapatın. Arama menüsünde cmd’yi arayarak ve ardından en üstteki sonuca sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştır’ı seçerek oraya ulaşabilirsiniz. Windows Kullanıcı Hesabı denetimi tarafından izin istenirse Tamam’ı tıklayın. The Avrupa Birliği 2012 yılından bu yana bu uygulamanın tamamen yasal olduğunu belirtmektedir. Bu nedenle, bu Windows 10 ve Office lisanslarını 10 avroya satın alabilecek ve bir şirkette bile kullanabileceğiz. Adımları tamamladıktan sonra, kurulum etkinleşecek ve yeni cihazınızda Windows 10’un kontrolünü tamamen elinize alabilirsiniz.

Bazen, lisans anahtarı herhangi bir nedenle işaretlenmişse, satın alma işleminin veya önceki etkinleştirmenin geçerli kanıtını sağlamanız gerekebilir. O kadar sık ​​değil, ancak bir Windows lisansını bir bilgisayardan diğerine aktarmanız gereken zamanlar olacaktır. Örneğin, yeni bir bilgisayar satın aldınız ve eskisini emekli etmek istiyorsunuz veya eskisini yenisi için satmayı planlıyorsunuz, vb. Sebebi ne olursa olsun, bir bilgisayardan diğerine kalıcı olarak geçerken Windows lisansını aktarmak faydalıdır. Sonuçta, yeni bir Windows lisans anahtarı satın alma ihtiyacını ortadan kaldırır. Bilmiyorsanız, perakende Windows lisansı oldukça pahalıdır. Eğer bir Oem lisans (yeni bilgisayarlara yüklenenler veya daha ucuz olanlar), bu durumda yeni bilgisayarı etkinleştirmek için onu kullanamayacağız.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *